Burrito z szynką JBB i guacamole

Porcja dla 2 osób lub jednej z dokładką 🙂

Składniki ciasto na burrito:

  • 0,30l mleka
  • 2 duże jaja
  • 0,40kg mąki pszennej
  • 1 łyżka oleju
  • szczypta soli
  • 4 łyżki szpinaku
  • 16 cienkich plastrów szynki
  • serek śmietankowy, ilość wg. upodobania

Przygotowanie ciasta: połączyć mleko, jajka, mąkę, olej i sól a następnie dobrze wyrobić na spójna masę. Podzielić ciasto na dwie części. Do jednej z części ciasta dodać szpinak i zmiksować.
Smażenie placków: Naleśniki białe i zielone smażyć osobno. W obu przypadkach na rozgrzaną patelnie położyć dwa plastry szynki, chwilę podsmażyć i zalać cienką warstwą przygotowanego ciasta. Smażyć z obu stron.

Składniki guacamole:

  • 1 dojrzałe avocado
  • sok z 1 limonki
  • 3 łyżki oliwy z oliwek
  • jeden chlust sosu Tabasco
  • 1 ząbek czosnku
  • sól, pieprz do smaku

Przygotowanie: Połączyć obrane avocado, obrany czosnek, oliwę, tabasco, sok z limonki oraz przyprawy a następnie zmiksować w blenderze.

Skręcanie Burrito: Na naleśnik biały z szynką położyć naleśnik zielony z szynką i przesmarować serkiem. Całość zwinąć w rulonik, zawinąć w pergamin i związać sznurkiem w dwóch miejscach. Następnie przeciąć w połowie pod lekkim kątem.

Burrito z szynką JBB i guacamole

Masz do nas pytania?

Napisz do nas

Polityka cookies

Drogi Użytkowniku, w ramach naszej strony stosujemy pliki cookies. Ich celem jest świadczenie usług na najwyższym poziomie, w tym również dostosowanych do Twoich indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień przeglądarki dotyczących cookies oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu. W każdej chwili możesz dokonać zmiany ustawień przeglądarki dotyczących cookies - więcej informacji na ten temat znajdziesz w polityce prywatności.