Frittata sticks z kiełbasą JBB i kabanosami JBB

Porcja dla 2 osób lub jednej z dokładką 🙂

Składniki:

  • pół pętka podsmażonej kiełbasy JBB pokrojonej w plasterki
  • 4 duże jaja
  • szczypiorek

Przygotowanie: Do miseczki wbić jajka i wymieszać na jednolitą masę. Dodać plasterki kiełbasy, krojony szczypiorek i ponownie wymieszać. Całość wlać na rozgrzaną patelnię i upiec pod przykryciem na małym ogniu bez mieszania.

Składniki dip:

  • 8 startych rzodkiewek
  • pietruszka
  • 200 ml jogurtu greckiego
  • sól, pieprz do smaku

Przygotowanie: Utarte lub posiekane rzodkiewki połączyć z posiekaną pietruszką, jogurtem i przyprawami, całość dobrze wymieszać.
Składniki szaszłyki:

  • 2 kabanosy
  • 6 pomidorów koktailowych
  • pokrojona w romby frittata
  • patyczki do szaszłyków

Przygotowanie: Kabanosy pokroić na kawałki. Pomidory przekroić na pół. Nadziewać naprzemiennie kabanosy, frittatę oraz pomidory na patyczki.

Capture0017-5-2

Masz do nas pytania?

Napisz do nas

Polityka cookies

Drogi Użytkowniku, w ramach naszej strony stosujemy pliki cookies. Ich celem jest świadczenie usług na najwyższym poziomie, w tym również dostosowanych do Twoich indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień przeglądarki dotyczących cookies oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu. W każdej chwili możesz dokonać zmiany ustawień przeglądarki dotyczących cookies - więcej informacji na ten temat znajdziesz w polityce prywatności.