Frittata z patelni z kiełbasą JBB

Porcja dla 2 osób lub jednej z dokładką 🙂

Składniki frittata:

  • jedno pętko kiełbasy JBB
  • 4-5 pomidorów suszonych na słońcu (mogą być w zalewie oliwnej)
  • 8 oliwek czarnych
  • 4 duże jaja
  • garść rukoli
  • sól, pieprz wg. uznania

Przygotowanie: Do miseczki wbić jajka i dobrze wymieszać na jednolitą masę. Dodać pokrojoną w plasterki kiełbasę, pokrojone w paski pomidory, pokrojone w plasterki oliwki, posiekaną rukolę oraz przyprawy i delikatnie wymieszać. Całość wlać na rozgrzaną patelnię i upiec pod przykryciem na małym ogniu bez mieszania.

Capture0002-10

Masz do nas pytania?

Napisz do nas

Polityka cookies

Drogi Użytkowniku, w ramach naszej strony stosujemy pliki cookies. Ich celem jest świadczenie usług na najwyższym poziomie, w tym również dostosowanych do Twoich indywidualnych potrzeb. Korzystanie z witryny bez zmiany ustawień przeglądarki dotyczących cookies oznacza, że będą one umieszczane w Twoim urządzeniu. W każdej chwili możesz dokonać zmiany ustawień przeglądarki dotyczących cookies - więcej informacji na ten temat znajdziesz w polityce prywatności.